دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان میزبان مراسم گرامیداشت شهدای سوسنگرد استان سمنان

مراسم گرامیداشت یاد و خاطره دلیرمردان و حماسه سازان فتح سوسنگرد به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در محل تالار خوارزمی این واحد دانشگاهی برگزار شد .

این مراسم به صورت استانی و از سوی استانداری سمنان و گروه حماسه سازان سوسنگرد برگزار شد که با حضور خانواده های معزز شهدای سوسنگرد و فرماندهان و حماسه سازان آزادسازی این شهر از اقصی نقاط استان سمنان و همچنین استانهای هموجوار ،رنگ بویی خاص به خود گرفت . همچنین دکتر رهی استاندار سمنان، خلخالی معاون سیاسی امنیتی استاندار سمنان، آیت الله ترابی امام جمعه دامغان، علی آبادی فرماندار دامغان، دکتر رستمیان نماینده مردم شریف دامغان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان استان و شهرستان دامغان، روحانیت حضور داشتند.

علی عالمی دبیر اجرایی نخستین یادواره شهدای سوسنگرد در مصاحبه با خبرگزاری آنا بیان کرد : استان سمنان در عملیات غرور آفرین سوسنگرد که در سال ۱۳۵۹ صورت گرفت، ۷۰ شهید والامقام را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نموده است که سهم شهرستان دامغان ۲۱ شهید بوده است که این عزیزان در کنار سایر شهدا باعث غرور و افتخار مردم شهید پرور دامغان هستند .

وی در خصوص انگیزه برگزاری این مراسم بیان داشت : ترویج و گسترش فرهنگ شهید و شهادت و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا به ویژه ۷۰ شهید عملیات غرورآفرین سوسنگرد استان سمنان از مهم‏ترین اهداف برپایی این یادواره است.

عالمی همچنین تصریح کرد : شهدا با نوشیدن شربت شهادت اوج ولایت‏مداری خود را ثابت کردند و با هدف حراست از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دستاوردهای آن به میدان نبرد رفتند. ما امروز وظیفه داریم تا یاد و خاطره شهدای انقلاب را با برپایی یادواره‏ها زنده نگه داریم و در جهت ترویج و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت که از تاکیدات همیشگی رهبر انقلاب بوده است، گامی اساسی برداریم.

حضرت آیت الله ترابی امام جمعه دامغان و پدر شهید بزرگوار ترابی با حضوردر جمع حماسه سازان فتح سوسنگرد بیان داشت: شهدا بنا به فرموده امام راحل، شمع محفل بشریت هستند که جان خود را در راه انقلاب و اسلام تقدیم کردند، لذا برگزاری مراسم های  یادواره‏ شهدا می‏تواند بار دیگر خاطرات جبهه و جنگ را در اذهان تداعی نماید تا یاد و خاطره آن رشادها به فراموشی سپرده نشود .

امام جمعه دامغان از شهدای عملیات سوسنگرد به عنوان افتخارآفرینان ایران اسلامی یاد کرد و افزود: شهدای گرانقدر عملیات سوسنگرد حماسه تاریخ‏ساز ایران اسلامی را خلق کردند.امروز ادامه راه شهدا بزرگ‏ترین حماسه به حساب می‏آید و باید بکوشیم تا راه و روش شهیدان را بهتر از گذشته ادامه دهیم.

امام جمعه دامغان گفت: یکی از کارهایی که باید در راه شهدا انجام دهیم، میثاق با شهدا بوده و این پیمان باید به میثاق عملی تبدیل شود.

سردار صفاری رییس دانشگاه امام صادق (ع) نیز با حضور در این مراسم طی سخنانی بیان داشت : رمز پایداری و موفقیت رزمندگان و شهداء در دوران دفاع مقدس اطاعت و پیروی مطلق از ولایت فقیه بوده است و در سال ۱۳۵۹ رمز پیروزی فاتحان سوسنگرد فرمان امام خمینی (ره ) بود که فرمودند : سوسنگرد فردا باید آزاد شود . وی ضمن تاکید بر اینکه نقش شهداء در حراست و حفاظت از میهن بر هیچکس پوشیده نیست، خاطرنشان ساخت: باید یاد و خاطره شهداء را برای همیشه تاریخ زنده و جاوید نگه داریم.

سردار صفاری در خاتمه صحبتهای خود مجاهدت های شهید مصطفی چمران را در آزادسازی سوسنگرد بی بدیل خواند .

دکتر عباس رهی استاندار سمنان و از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس نیز با حضور در جمع همرزمان خود بیان کرد : شهدا راه و رسم زندگی را به ما آموختند تا بتوانیم در راه دفاع از انقلاب اسلامی گام برداریم. استاندار سمنان اضافه کرد: شهدا با بصیرت بالای خود در راه دفاع از آرمان‏های انقلاب اسلامی گام برداشتند و امروز نام و یاد آنان جاودانه در همیشه تاریخ ثبت و درج شده است.

وی از شهدا به عنوان انسان‏های تربیت یافته در مکتب امام خمینی(ره) یاد کرد و اظهار داشت: امام خمینی(ره) انسان‏هایی را تربیت کردند که امروز شهدای سرافراز ما بوده و به نظام و انقلاب اسلامی با شهادت خود عزت و آبرو بخشیدند. لذاباید مراسم های یادواره شهدا را درخور شأن و منزلت این عزیزان برگزار کنیم زیرا اگر خواب و خوراک و آسایش این مرز وبوم الان بصورت واقع برقرار است همه از برکت خون این شهدای والامقام است .