نعمتی به آنا خبر داد:

اختصاص اعتبارنامه کمیته اخلاق در پژوهش به دانشگاه آزاد دامغان

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان اعلام کرد: اعتبارنامه کمیته اخلاق در پژوهش این دانشگاه از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأیید و ابلاغ شد.

نعمت‌الله نعمتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در دامغان اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان موفق به کسب کد اختصاصی اخلاق در حیطه صلاحیت کمیته‌ اخلاق در پژوهش سازمانی شد.

وی افزود: اعتبارنامه کمیته اخلاق در پژوهش با همت و تلاش مستمر حوزه‌ پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در یک‌سال گذشته به‌دست آمده است. یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های پژوهش و تحقیقات در حوزه علوم دارویی از زیرمجموعه پزشکی است و در همه نظام‌های علمی استاندارد با رعایت اصول و قواعد اخلاق در پژوهش منطبق خواهد بود.

رئیس کمیته تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان، اظهار کرد: با توجه به اینکه رعایت این استانداردها شامل تمام مراحل انجام تحقیق از طراحی، اجرا، انتشار نتایج و تجاری‌سازی است و اعتبار علمی و حیثیت مؤسسات علمی و تحقیقاتی وابسته به رعایت این هنجارهای اخلاقی معرفی می‌شود، در تمام کشورها، مؤسسات علمی و دانشگاه‌های معتبر تلاش می‌کنند تا میزان تخلفات پژوهشی را در محدوده نظارت خود به کمترین مقدار ممکن رسانده و از این طریق از اعتبار علمی و پژوهشی مؤسسه علمی و اعضای آن مراقبت کنند.

نعمتی افزود: کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست‌پزشکی بر پژوهش‌های این حوزه‌  نظارت داشته و با بررسی الزامات اخلاقی در طرح‌ها و پایان‌نامه‌های تحقیقاتی برای آنها مصوبه اخلاقی صادر می‌کند و این نظارت و بررسی در فرایند انجام پژوهش نیز ادامه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: اعضای کمیته اخلاق در پژوهش ۱۰ نفر از جمله رئیس واحد، یک نفر روحانی آشنا به اخلاق زیست‌پزشکی، یک نفر حقوقدان، یک نفر متخصص اخلاق زیست‌پزشکی، یک نفر متخصص آمار زیستی، دو نفر پژوهشگر، یک نفر عضو غیرمتخصص به عنوان نماینده جامعه و یک نفر دبیر و کارشناس است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان یادآور شد: تمام تحقیق‌های زیست‌پزشکی و زیست‌محیطی ملزم به اخذ کد اخلاق هستند که این امر از طریق حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان انجام می‌شود.

به گزارش آنا از دامغان، اسامی اعضای کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان به شرح جدول زیر است.

سمت در کمیته اخلاقنام و نام خانوادگیسمت سازمانی در دانشگاه
رئیس کمیته پژوهشگرنعمت الله نعمتیسرپرست دانشگاه آزاد اسلامی دامغان